Eksempler på projekter indenfor strategi og forretningsudvikling

Vi har gennemført en række forskellige projekter indenfor strategi og forretningsudvikling, f.eks.:

  1. Udvikling og eksekvering af strategi for omstrukturering af Hasbro Nordic - et datterselskab af én af verdens førende producenter af spil, legetøj og underholdning - efter en urentabel etablering af egen organisation i de nordiske lande. Arbejdet omfattede bl.a. etablering af en nordisk struktur, optimering af produktporteføljen, optimering af kundeporteføljen på tværs af Norden, optimering af key account og distributor management principper, identifikation og etablering af kerneprocesser samt introduktion af værdibaseret ledelse og et salgsakademi. Denne omstrukturering blev efterfølgende anvendt som en case i bogen 'Den kompetente virksomhed', skrevet af Tune Hein-Sørensen, Børsen Forlag.

  2. Udvikling af vækstplan for formcph - et indretningsarkitekt firma i København. Arbejdet omfattede bl.a. udvikling og optimering af mission, vision, værdisæt, strategi og konkrete vækstinitiativer.

  3. Udvikling og eksekvering af vækststrategi for Coca-Cola i Danmark, ikke mindst i lyset af ulovlig parallelimport, grænsehandel og sundhedsdebat. Arbejdet omfattede bl.a. udvikling af PR og politisk arbejde, udvidelse af produktporteføljen og lokalt udviklet kommunikation.

  4. Udvikling og eksekvering af strategi for omstrukturering af Søndagsavisen - en del af North Media. Arbejdet omfattede bl.a. nyt redaktionelt koncept, øget distribution med fokus på hhv. national og regional dækning, lukning af lokalkontorer, ny markedsføring, optimering af key account principper og værdibaseret ledelse. 

  5. Udvikling og eksekvering af en nordisk strategi for Dansk Droge (nu en del af Orkla) i relation til sports nutrition efter opkøb af virksomheder indenfor dette område i alle nordiske lande. Arbejdet omfattede bl.a. organisationsstruktur og produktportefølje på tværs af de nordiske lande.

  6. Udvikling af diskussionsoplæg til en nordisk strategi for Egmont Serieforlaget.

Vi uddyber gerne disse eksempler - og supplerer med andre.