Strategi og forretningsudvikling

Bliv skarp på dine mål og hvordan du kan opnå dem...

Mange virksomheder har så travlt med den daglige drift, at de ikke er skarpe på deres mål og får identificeret, hvordan deres forretning kan optimeres og udvikles for at opnå dem. Samtidig er de fleste virksomheder naturligt nok ofte farvet og begrænset af deres egen historik og mangler det eksterne perspektiv. 

Vi kan hjælpe dig med at blive skarp på såvel mål som strategi og indsatser, og vi kommer samtidig med et friskt pust og perspektiv udefra. 


Det Strategiske Hus

Når vi arbejder med overordnede mål og virksomhedsstrategi, tager vi ofte udgangspunkt i Det Strategiske Hus. Det indeholder virksomhedens mission, vision, værdier, strategiske mål, kernekompetencer og Must-Win-Battles, og det er samtidig et godt værktøj til efterfølgende at opsummere og kommunikere virksomhedens overordnede mål og strategi på en enkel måde.

Vi kan hjælpe med at udvikle og/eller optimere de forskellige elementer i Det Strategiske Hus og skabe sammenhæng mellem dem. Vi kan også hjælpe med efterfølgende at få strategien kommunikeret ud til organisationen og få elementerne arbejdet ind i enkelte afdeling.    

Et af de seneste eksempler:
Solamagic

Solamagic er en af verdens førende producenter af varmelamper. Vi har haft fornøjelsen af at udvikle Det Strategiske Hus for Solamagic Scandinavia i tæt samarbejde med ledelsen. 

Det Strategiske Hus giver hele organisationen hos Solamagic Scandinavia en klar retning for, hvor virksomheden skal hen og hvordan for at opnå ledelsens klare vækstambitioner.    


Strategiske delområder

Vi hjælper naturligvis også med strategiske delområder, f.eks. optimering af produkt- og kundeportefølje, Go-to-Market strategi eller lokal vs. regional optimering.  

Porteføljeoptimering

Fokus på de rette produkter, salgskanaler og kunder vil give en bedre udnyttelse af ressourcerne og en større indtjening. Vi hjælper med både analyse og optimering. 

Go-to-Market strategi

En klar Go-to-Market strategi baseret på et godt beslutningsgrundlag er fundamentet for en effektiv markedsekspansion. Vi hjælper med såvel analyse som strategi.

Lokal og regional optimering

Hvis man driver aktiviteter på tværs af grænser, gælder det om at udnytte synergieffekterne og samtidig opfylde lokale behov. Vi hjælper med analyse og strategi.

Et af de seneste eksempler:
Svaneke Chokoladeri

Svaneke Chokoladeri producerer og sælger gourmet chokolade lavet i hånden fra bunden af de bedste råvarer og efter bæredygtige principper. Vi har haft fornøjelsen af at hjælpe ejeren, Janne Lundberg, med forretningsudvikling, herunder identifikation af ny, udvidet kundebase.

Læs mere om hvad Svaneke Chokoladeri siger om det samarbejde - under referencer.   

 

Et andet eksempel:
Mortensens

Bager Mortensen producerer premium kiks til ostebordet, lavet i hånden af de bedste råvarer. Vi har haft fornøjelsen af at hjælpe ejeren, Karsten Mortensen, med at udvikle en Go-to-Market strategi for Sverige for hans nye brand, Mortensens, som nu er at finde i de førende ost- og delikatessebutikker.

Læs mere om hvad Bager Mortensen siger om det samarbejde - under referencer


Andre cases

Omstrukturering af Hasbro Nordic

Omstrukturering af Hasbro Nordic, herunder etablering af nordisk organisation, optimering af produkt- og kundeportefølje, værdibaseret ledelse og uddannelsesprogrammer.

Strategi for formcph

Udarbejdelse af mission, vision og værdier samt overordnet strategi med konkrete vækstinitiativer for indretningsarkitektfirmaet formcph.

Vækstplan for Coca-Cola i Danmark

Vækstplan for Coca-Cola i Danmark i lyset af parallelimport, grænsehandel og ændring af forbrugerpræferencer. 

Relancering af Søndagsavisen

Omstrukturering og relancering af Søndagsavisen, herunder nyt redaktionelt koncept, ny distribution, markedsføring og omstrukturering af organisationen.

Strategi for Dansk Droge

Udarbejdelse af nordisk strategi med efterfølgende eksekvering efter opkøb af virksomheder indenfor sports nutrition i hvert nordisk land.

Input til nordisk strategi for Egmont

Input og sparring til nordisk strategi for Egmont Serieforlaget. 

Du kan læse mere om os under Om Os og se, hvad vores kunder siger om os under Referencer.